Gå till innehållet
Laddar…

Hälsningar från Peace&Love

UNICEF befinner sig på Peace&Love hela festivalveckan. Här skriver UNICEFs medarbetare Lisa Ericson en hälsning från UNICEF-tältet.

Till skillnad mot festivalens vanliga partytält och färgglada husvagnar så har vi satt upp ett äkta katastroftält som vanligtvis används i betydligt mindre festliga sammanhang (exempelvis just nu på Haiti för att inrymma hela familjer vars hus blivit raserade under jordbävningen).

I och runt vårt katastroftält på festivalen pågår full aktivitet där besökare både kan tillverka sina egna pins med budskap, tävla i sina kunskaper om vattenbrist i vår frågesport, försöka sig på att rangordna artiklarna i barnkonventionen, eller tatuera UNICEF-loggan och budskapet GÖR BARN-konventionen till lag.

På tisdagen medverkade UNICEF-ambassadören Mark Levengood i ett samtal om frihet tillsammans med bland andra Jan Eliasson och Mian Lodalen. Samtalen rörde sig mellan Jan Eliassons möten med Saddam Hussein och den ofrihet och rädsla han spred omkring sig, till Mian Lodalens ofrivilliga möten med masturberande män i samband med nakenbad i Stockholms skärgård. Flera medlemmar i panelen konstaterade att den enes frihet ofta kan innebära den andres ofrihet, att frihet också hänger ihop med ansvar och att frihetsbegreppet i sig är svårt att greppa. Efter samtalen kunde festivalbesökarna träffa Mark Levengood i UNICEF-tältet och det var många som ville komma fram och prata och ta bilder.

Många ville prata med och bli fotad tillsammans med UNICEF-ambassadören Mark Levengood

UNICEFs frivilliga är också på plats under hela veckan och gör en enorm insats för att informera, engagera och inspirera festivalbesökarna att ta till sig UNICEFs budskap om PEACE & LOVE för alla barn, överallt, hela tiden.

Glada tjejer med egentillverkade pins

Ballongen med budskapet att göra barnkonventionen till lag har blivit en favorit

UNICEFs frivilliga Sophie rättar alla svar från frågesporten

UNICEF-frivilliga Sophie rättar alla svar på frågesporten

Tips om du är på festivalen: Ikväll, torsdag den 1 juli, kan festivalbesökare träffa vår bloggare Emma Arnesson som varit på en månads vistelse i Zambia och sett UNICEFs arbete på plats. Emma kommer till UNICEF-tältet kl 20.00.

Om Peace & Love

Peace & Love bildades som en förening 1999 i samband med den första Peace & Love – festivalen. De första åren arbetade man för att motverka våld, rasism och främlingsfientlighet i Borlänge och Dalarna. Men efter en tid övergick arbetet till att skapa arrangemang för positiva värden och det ständiga budskapet om Mångfald, Gemenskap och Förståelse etablerade sig. Föreningen Peace & Love är religiöst och politiskt obunden.

Gå till festivalens hemsida: Peace&Love