Gå till innehållet
Laddar…

Messi kämpar även utanför planen – för barnen

UNICEF-ambassadören Lionel “Leo” Messi är en av världens största fotbollsstjärnor. På lördag, den 2 juli, spelar hans Argentina kvartsfinal mot Tyskland i fotbolls-VM. I en filmad hälsning till fansen berättar han varför han älskar fotboll och om sin dröm – att alla barn i världen, utan några undantag, ska få sina rättigheter uppfyllda.

Messi spelar för FC Barcelona och Argentinas landslag. 2009 blev han utsedd till årets fotbollsspelare av FIFA. Samma år blev han framröstad av fotbollsjournalister från hela Europa till vinnare av Guldbollen. Hans professionella framgångar är välkända och han har bestämt sig för att använda kändisskapet för att hjälpa barn som har det tufft.

– Fotboll har gett mig många möjligheter och mycket glädje. Jag är tacksam för att UNICEF har utsett mig till ambassadör, genom den rollen hoppas jag kunna hjälpa utsatta barn som behöver vårt stöd, säger Messi.

Filmen spelades in strax innan fotbolls-VM började. I sin hälsning uppmanar han fansen att hjälpa honom och UNICEF i kampen för att alla världens barns ska få det de har rätt till, bland annat hälsovård, näring, rent vatten, en skola att gå till samt att de skyddas mot våld och övergrepp.

Se Messis filmade hälsning på UNICEFs internationella hemsida.

Du kan också vara med och stödja UNICEFs arbete, på många olika sätt. Läs mer här.

Skicka en fotboll med pump till barn i krig- och katastrofområden.