Gå till innehållet
Laddar…

En helt tom flaska – med 30 liter vatten

Hur hänger det ihop? Jo.

– ”När man köper vår flaska så skänker man automatiskt en krona och 25 öre till UNICEF. Intäkterna från varje flaska räcker till ungefär 30 liter vatten i vissa länder där det är en bristvara, säger Karl-Oskar Bohlin som startade företaget Utan Vatten tillsammans med en kompis för tre år sedan.”/dt.se

Tanken är alltså att man skall köpa en flaska utan vatten att fylla på med ett av världens bästa kranvatten – det svenska. Då skänker du inte bara pengar till vattenprojekt i tredje världen utan sparar även på miljön.

– ”Att ständigt köpa nya flaskor med vatten i är onödigt i ett land som Sverige. Det sliter alldeles för mycket på miljön, säger Karl-Oskar och syftar både på plastproduktionen och på transporterna till butikerna.” /dt.se

Karl-Oskar Bohlin med sina flaskor på Peace&Love. Foto: Janne Eriksson, dt.se

I år har Utan Vatten samarbetat med festivalen Peace&Love. Dit de har levererat flaskor både till försäljning, funktionärer och artister.  Även UNICEF har funnits på plats, läs mer om det i posten: Hälsningar från Peace&Love!

Läs hela artikeln ”Flaskan som sparar på miljön” i dt.se!

Så nästa gång du är törstig – köp en flaska utan vatten (med 30 liter vatten) och fyll den med ja just det – vatten.