Gå till innehållet

Visa Omtanke med mobilen

Nu kan du donera pengar till flera av de största insamlingsorganisationerna i Sverige via mobilapplikationen Omtanke. Per Westberg, UNICEF Sverige, säger att applikationen gör det ännu enklare att vara med och kämpa för världens barn.

Varje organisation som är representerad i Omtanke har lagt upp ett eller flera insamlingsändamål som man med ett enkelt knapptryck kan donera pengar till. Förutom UNICEF finns Barncancerfonden, Läkare utan gränser, Rädda Barnen, Röda Korset, WaterAid och Världsnaturfonden med. Idé, utveckling och design av Omtanke är skapad av mobilbyrån Mobile
Interaction i ett ideellt projekt tillsammans med organisationerna.

– Det här är den första mobilapplikationen som gör det enkelt att visa omtanke genom att donera pengar till en eller flera organisationer i samma applikation. Vi tror och hoppas att mobilen, som gör det enkelt att donera ”här-och-nu”, ska ge organisationerna många nya donatorer, säger Petrus Wrangö på Mobile Interaction.

Betalningen sker via SMS, summan dras från telefonräkningen och pengarna går via organisationernas vanliga kanaler till angivna ändamål. Till UNICEFs verksamhet går det att skänka 50 kronor åt gången med Omtanke.

– Min erfarenhet är att de flesta människor vill göra gott. Vi på UNICEF försöker alltid hitta nya sätt att underlätta för människor att ge. Den här applikationen gör det ännu lättare att vara med och kämpa för varenda unge, säger Per Westberg, vice generalsekreterare för UNICEF Sverige.

Applikationen är utvecklad på de tre stora mobilplattformarna Iphone, Android och Java ME. Då applikationen är utvecklad på tre plattformar är det möjligt för nästan alla svenskar med en mobiltelefon att ladda ner applikationen och börja donera pengar. Applikationen innehåller också en koppling till Facebook, så att givare kan berätta för vänner om insamlingen.

Ladda ner Omtanke-applikationen här.

Adress i mobilen: http://mobilomtanke.se