Gå till innehållet
Laddar…

Veckans arkivfoto – Libanon 2006: Ett Beirut märkt av konflikten

Det finns så mycket vackra bilder i UNICEFs fotoarkiv, vissa använder vi på sajten, andra förbli arkiverade. En del av dem kommer vi med start idag att visa upp i det återkommande bloggtemat: Veckans foto. Många av bilderna vittnar om händelser och tillstånd som starkt påverkat situationen för mängder av barn runt om i världen. Vissa har tidigare använts i internationella sammanhang, men tål att lyftas upp även här på bloggen. Kommentera gärna bilderna i fältet under posten!

Premiärbilden hämtar vi från år 2006 och ett sargat Beirut.

UNICEF/Kate Brooks

Libanon, 2006: En pojke undersöker sina förstörda kvarter i Beirut, efter den månadslånga konflikten med Israel.  Över 1.000 libaneser dog under konflikten och ytterliggare drygt 900.000 drevs på flykt.
Globalt sett bor uppskattningsvis en miljard barn – varav omkring 300 miljoner av dem är under fem år – i länder eller territorier som är drabbade av väpnade konflikter.

Den 16 juni 2009 lanserades rapporten: ”Children and Conflict in a Changing World”, en omfattande uppdatering av 1996 års ”United Nations Report on the Impact of Armed Conflict on Children’”.

Båda rapporterna understryker behovet av fördubblade insatser för att skydda barn som drabbats av krig.

Kommentera fotot!

Här är hela rapporten ”Children and Conflict in a Changing World”, för dig som mycket tid i hängmattan i sommar:

Machel Study 10 Year Strategic Review