Gå till innehållet
Laddar…

Leo Messi besöker Haiti för att uppmärksamma barnens situation

Port au Prince, Haiti, 15 juli 2010

UNICEF-ambassadören och fotbollsspelaren Leo Messi, till vardags i FC Barcelona, har gjort sin första fältresa med UNICEF.  Han besökte Haiti med avsikt att uppmärksamma situationen för barnen i landet, sex månader efter den förödande jordbävningen.

Messi spenderade tiden på Haiti i lägret ”Carrefour Aviation”, ett läger där 50 000 haitier, som förlorat sina hem, nu lever. Han besökte även den argentinska styrka som jobbat med att upprätthålla ordning i Haiti efter skalvet. Och pratade med UNICEF-personal på plats om de många utmaningar som återstår efter katastrofen som krävde 220 000 liv och lämnade huvudstaden i ruiner.

Messi: s relativt korta karriär har tagit honom till toppen av världsfotbollen. Han utsågs till FIFA World Player of the Year 2009, ett år då han också vann en Golden Ball-utmärkelsen för bästa europeiska fotbollsspelare. Och under fotbolls-VM i Sydafrika, som avslutades i förra veckan nådde Messi och det argentinska laget kvartsfinalen. Under besöket i Haiti spelade dock Messi en helt annan roll, fast besluten att använda sin berömmelse för att hjälpa världens mest utsatta barn.

Det finns få platser i världen idag där barn är lika sårbara som på Haiti. Trots vissa framsteg utsätts över 1,2 miljoner barn för exploatering och våld i detta land. Över 800 000 bor i tält på platser där de sanitära förhållandena är mycket bristfälliga och de har begränsad tillgång till rent vatten, utbildning och sjukvård.

Tack vare er jobbar UNICEF och andra organisationer outtröttligt tillsammans med Haitis regering för att ge fortsatt stöd till dessa barn och för att se till att Haiti återhämtar sig.