Gå till innehållet
Laddar…

Veckans arkivfoto – Malawi 2009: Dans på aidsklubben

Den andra bilden i serien Veckans arkivfoto.

Barn i Malawi

©UNICEF/Giacomo Pirozzi. Barn på möte med aidsklubben, Malawi.

Här dansar barn utanför sin skola i Lilongwe under ett möte med skolans aidsklubb. UNICEF stödjer skolan och aidsklubben, som informerar eleverna om hiv och aids och hjälper barn som är hiv-positiva eller som har hiv-positiva föräldrar. Det är viktigt att barnen inte bara får hjälp med medicinska behandlingar. De måste också få fortsätta att vara barn och leka, dansa och skratta.

Lite statistik

91 000 barn under 15 år beräknas leva med hiv i Malawi. Runt 550 000 barn i landet har förlorat minst en förälder på grund av aids. Totalt sett, i hela världen, finns det omkring 2,1 miljoner hiv-positiva barn.

Ny rapport om hiv i Östeuropa och Centralasien

Idag, den 19 juli 2010, släpps en ny UNICEF-rapport om hur barn och ungdomar som lever med hiv och aids i Östeuropa och Centralasien diskrimineras. Rapporten heter ”Blame and Banishment: The underground HIV epidemic affecting children in Eastern Europe and Central Asia”. Du kan ladda ner och läsa den (på engelska) här.

Här kan du se tidigare fotografier från Veckans arkivfoto (12 juli 2010).