Gå till innehållet
Laddar…

Veckans arkivfoto – Pakistan 2008: På flykt efter jordbävning

Den 29 oktober 2008 drabbades sydvästra Pakistan av en jordbävning. Många dog och skadades. 108 000 människor tvingades fly från sina hem.

31 oktober 2008, efter jorbävningen i Balochistan provinsen, Pakistan.

Kvinnan och barnet på bilden bodde i byn Waham, som tillhör ett av de värst drabbade områdena. På nätterna sjönk temperaturen ofta till minusgrader och många hade ingenstans att ta vägen för att skydda sig från kylan. UNICEF sände nödhjälp, bland annat varma kläder och rent vatten.

Värsta översvämningarna på 80 år

Nu har ännu en fruktansvärd naturkatastrof drabbat landet. I nordvästra Pakistan har kraftiga monsunregn pågått sedan mitten av juli och hittills orsakat 1400 dödsfall. Provinsen Khyber Pukhtoonkhawa är värst drabbat.  Över en miljon barn är i behov av katastrofhjälp. De behöver bland annat rent vatten och mat. Läs mer här.