Gå till innehållet
Laddar…

100 000 dollar till Pakistan från H&M

H&M donerar 100 000 dollar, vilket motsvarar drygt 760 000 svenska kronor, till UNICEFs hjälparbete i Pakistan. Redan idag är över 14 miljoner människor, nästan var tionde pakistanier påverkade av katastrofen och minst 6 miljoner av dessa är barn.

– Vi vill hjälpa de miljontals människor, varav många är barn, som har drabbats av översvämningarna i Pakistan, säger H&M:s vd Karl-Johan Persson.

På UNICEF Sverige välkomnar man bidraget.

– Vi är mycket tacksamma för den generösa gåvan, den är ett viktigt bidrag till vår insamling, säger Véronique Lönnerblad, generalsekreterare på UNICEF Sverige. Monsunregnssäsongen kan komma att fortsätta ännu en månad och då förvärra översvämningarna ytterligare, vilket gör att vi behöver få in allt stöd vi kan få.

UNICEF arbetar nu med att få ut akuta humanitära hjälpinsatser. Prioriterade områden är mat, rent dricksvatten, tält och andra skydd och medicinskt stöd. Redan idag har man lyckats leverera rent vatten till en miljon behövande människor.

H&M är sedan 2004 en viktig samarbetspartner för UNICEF och har bidragit till organisationens katastrofhjälp flera gånger. H&M bidrar också till ett mycket omfattande projekt för att förhindra barnarbete på bomullsodlingar i Indien.