Gå till innehållet
Laddar…

Förtydligande med anledning av tv-inslag

I måndagens nyhetssändning kl 19:30 av SVT:s Rapport berättades om ett fall där UNICEF skickat ett insamlingsbrev till två barn – ett syskonpar. Vi vill förtydliga att UNICEF aldrig vänder sig till barn i sin insamlingskommunikation, men tyvärr kan misstag uppstå.

Som barnrättsorganisation ligger det i vårt främsta intresse att inte marknadsföra oss mot barn. Vår insamlingskommunikation riktar sig alltid mot vuxna. Det går dock inte att ge en hundraprocentig garanti för att barn inte finns med i adressregistret. I de fall när en vuxen köper en produkt eller en skänker en gåva och anger ett barns namn som givare, har vi inte möjlighet att veta om det är ett barns adress och barnet kan då hamna i vårt adressregister av misstag.

Vi är mycket tacksamma när givare hör av sig för korrigering av felaktigheter och vi tar naturligtvis bort namnet från vårt register så snart det är möjligt.

Vid inköp av adresser finns noggranna rutiner för att barn inte ska finnas med.

Vi beklagar djupt att vi på grund av misstag i detta fall har skickat brev till barn.