Gå till innehållet
Laddar…

Besök UNICEF på Internationella Torget på Bokmässan i Göteborg, 23-26 september

Mark Levengood leder UNICEFs seminarier i Göteborg

Den 23-26 september hittar du UNICEF på Internationella Torget på Bokmässan i Göteborg. I vår monter kan du bland annat få information om vad vi gör, lära dig mer om Millenniemålen, köpa meningsfulla gåvor och träffa frivilliga från vår Göteborgsgrupp.

Dessutom deltar vi i flera seminarier kring några av de nyckelfrågor som vi driver i Sverige; Att göra barnkonventionen till lag, människohandel med barn och ensamkommande flyktingbarn. Under ledning av vår UNICEF-ambassadör Mark Levengood träffar du UNICEFs barnrättsjurist Christina Heilborn och två författare, Åsa Lantz, aktuell med en boken Vart tog den söta lilla flickan vägen – om människohandel och Christina Wahldén, aktuell med boken I gryningen tror jag att mamma ska väcka mig – om ett ensamkommande flyktingbarn.

Våra Seminarier – dag för dag

Ladda ner programmet som pdf!

5 år kvar – hinner vi halvera fattigdomen?

2015 ska FNs 8 millenniemål om att halvera fattigdomen ha nåtts.

Ett par dagar efter det avslutade toppmötet i New York där världens ledare har diskuterat hur vi ska gå vidare med millenniemålen Margareta Winberg, ordf. UNIFEM, Carolina Klüft, ambassadör för FN-förbundet, Lars-Göran Engfeldt, före detta miljöambassadör, Charlotte Petri Gornitzka, vikarierande generaldirektör, SIDA och Staffan Landin i en diskussion om hur vi ska lyckas att nå målen.

Frukostseminarie. Fredagen den 24/9 kl. 9.15 – 10.00

Moderator; Barbara Voors.

Arrangör: UD, SIDA, UNICEF, UNIFEM, UNESCO-rådet, Svenska FN-förbundet och UNDP

Barnkonventionen och de ensamkommande barnen

Allt fler barn kommer ensamma och söker asyl i Sverige. Vilka är de och hur tar vi emot dem? Författaren och journalisten Christina Wahldén, UNICEF:s barnrättsjurist Christina Heilborn i samtal med UNICEF-ambassadör Mark Levengood om barnkonventionens roll i asylärenden.

Stora Bokmässan miniseminarium. Fredagen den 24/9 kl. 16.00 – 16.20.

Arrangör: UNICEF och Rabén&Sjögren

Priset för ett barn

UNICEF-ambassadör Mark Levengood, författare Åsa Lantz, UNICEFs barnrättsjurist Christina Heilborn och  Kajsa Wahlberg, kriminalinspektör, om människohandel i Sverige.

Internationella torget, stora scenen. Fredagen den 24/9 kl. kl 17.00 – 17.20

Arrangör: UNICEF

De ensamkommande barnen

Allt fler barn kommer ensamma och söker asyl i Sverige. Vilka är de och hur tar vi emot dem? Författaren och journalisten Christina Wahldén, UNICEF:s barnrättsjurist Christina Heilborn i samtal med UNICEF-ambassadör Mark Levengood om barnkonventionens roll i asylärenden.

Internationella torget, stora scenen. Lördagen den 25/9 kl. 12.00 – 12.20.

Arrangör: UNICEF

4920 afrikanska byar har upphört med kvinnlig omskärelse/könsstympning

Hur gick det till? Sedan 2006 har UNICEF stött Tostans arbete i Gambia. Vi berättar hur utbildning i mänskliga rättigheter ger resultat.

Internationella torget, lilla scenen. Söndagen den 26/9 kl. 09.30 – 10.00

Arrangör: Tostan Sverige och UNICEF

Hoppas att vi ses där!

:-)