Gå till innehållet
Laddar…

130 127 Världsföräldrar. Camp Nou plus två gånger Globen

Då och då går jag in och kikar på kollaget med Världsföräldrar. Det är nu nästan 500 personer som har laddat upp en bild och en text som berättar om varför de är Världsföräldrar. Det känns så häftigt – att vi är så många. Om man sedan tittar på raden ovanför kollaget så står det: 456 av 130 127 Världsföräldrar berättar. 456 av 130 127. 130 127. Wow! Herregud – vad många vi är! blir den återkommande tanken.

130 127 personer runt om i landet som alla har bestämt sig. Bestämt sig för att kämpa för alla barns rätt att överleva och utvecklas, att få gå i skolan, att få skydd mot våld och övergrepp och för att hjälpa barn i krig och katastrofer. Som har bestämt sig för att bekämpa fattigdomen, få stopp på hiv/aids-epidemin och för att få världens beslutsfattare att ta barns rättigheter på allvar.

Camp Nou plus två gånger Globen

Åtta fullsatta Globen i Stockholm fyller vi Världsföräldrar

Om man läser 130 127 såhär på webben då blir det mest bara ett tal i vårt sinne. Om vi nästa gång när vi är på en konsert, eller på vilket evenemang som helst, jämför 130 127 med det antal som då är på plats – då blir det nästan ofattbart.

130 127 Världsföräldrar kan till exempel fylla Globen i Stockholm – åtta gånger. Tänk på det när ni kollar på årets Idolfinal (eller vad det nu kan vara) och ser kameran svepa över publiken. Vi är åtta gånger fler. Åtta fullsatta Globen!

Vi som gillar fotboll och har varit på Camp Nou i Barcelona, Europas största fotbollsstadion – vi vet vilken hisnande känsla det är att komma in på arenan och beskåda det enorma publikhavet. Det är så mycket folk att det är svårt att beskriva. Tänk då att vi fyller hela Camp Nou med Världsföräldrar. Och inte nog med det, 30 340 stycken av oss blir dessutom utan plats. Och om de utan plats på arenan skulle titta på storbilds-tv istället – Ja då skulle de fylla två stycken Globen i Stockholm.

Visst är det fantastiskt!

Bli Världsförälder och gå med i kollaget

Du Världsförälder som ännu inte blivit en del i kollaget – bli det nu (och var stolt)! Och du som ännu inte är en av 130 127 Världsföräldrar, anmäl dig idag och bli en viktig länk i en stark kedja av människor som kämpar för alla barns rätt till överlevnad och utveckling.

Camp Nou plus två gånger Globen – tillsammans kan vi förändra förutsättningarna för miljontals barn världen över!

Vi Världsföräldrar fyller hela Camp Nou (plus två gånger Globen)

Foto: Let Ideas Compete

/ Johanna på UNICEF