Gå till innehållet

Vart tog den söta lilla flickan vägen – en deckare om människosmuggling, slavarbete och förälskade män. Åsa Lantz

Vart tog den söta lilla flickan vägen

”Den 30-åriga dokumentärfilmaren Yi Young har väntat länge på att få berätta sanningen. Och sanningen vill Yi leverera till hela svenska folket, på bästa sändningstid, skoningslöst rakt in i de svenska vardagsrummen. I sin dokumentärserie för SVT tänker hon avslöja det hon varit med om.

Som femtonåring skickades hon från sin fattiga familj i Kina till Sverige med löften om fin utbildning. Yi tänker leverera sanningen om varför hon, en kinesisk kvinna, är brutalt könsstympad. Och vad ett världsberömt modeföretag och Regeringskansliet har med hennes levnadsöde att göra. Ingen kommer att gå fri. Samma kväll som första avsnittet sänts på SVT får hon en brutal varning och tvingas att gå under jorden. Viggo Sjöström, dramatiker och regissör på Göteborgs Stadsteater blir hennes motvillige bundsförvant. Den karismatiske Viggo tvingas lämna sin ombonade medelklassvärld och bege sig ut i en grym verklighet.

Vart tog den söta lilla flickan vägen är en gripande, spännande och djupt upprörande berättelse om människosmuggling, slavarbete, om förälskade män och äregiriga föräldrar, om storföretagares cynism och myndigheters feghet.” / albertbonniersforlag.se

Åsa Lantz kommer till bokmässan och pratar människohandel med UNICEF. Foto: Anna-Lena Ahlström

Träffa Åsa Lantz och UNICEF på bokmässan i Göteborg

Både vi och Åsa kommer att finnas på plats på bokmässan i Göteborg den 23-26 september. Tillsammans håller vi seminariet:

Priset för ett barn – ett seminarium om människohandel. Medverkar utöver Åsa Lantz gör UNICEF-ambassadören Mark Levengood, UNICEFs barnrättsjurist Christina Heilborn och kriminalinspektören Kajsa Wahlberg.

Så är ni i Göteborg i nästa vecka kom och besök oss på stora scenen, internationella torget. Fredagen den 24/9 kl. kl 17.00 – 17.20

Se Åsa prata om sin bok och läs ett par recensioner

Läs mer om Åsas debut som deckarförfattare på tidningenkulturen.se: Vart tog den söta lilla flickan vägen och på gt.se: En mörkare historia

Eller varför inte se en intervju:

Vi ses på bokmässan!