Gå till innehållet
Laddar…

UNICEF får 19,3 miljoner från PostkodLotteriet

UNICEF fick den 13 oktober 19,3 miljoner kronor i utdelning från Svenska PostkodLotteriet. Utöver dessa pengar fick UNICEF tre miljoner extra till de jordbävningsdrabbade på Haiti tidigare i år. Årets utdelning går bland annat till hiv- och aidsdrabbade barn i Malawi, samt till Haitis och Pakistans katastrofarbete.

UNICEF får 19,3 miljoner kronor i utdelning från PostkodLotteriet

I år kommer PostkodLotteriet att dela ut drygt 732 miljoner kronor till de organisationer man samarbetar med och 19,3 miljoner kronor av den summan tillfaller UNICEF Sverige.

Utöver dessa pengar fick UNICEF tre miljoner till de jordbävningsdrabbade på Haiti tidigare i år. Årets utdelning går bland annat till hiv- och aidsdrabbade barn i Malawi, samt till katastrofarbetet i Haiti och Pakistan. PostkodLotteriet bidrar också med pengar som UNICEF använder där de bäst behövs. Det innebär till exempel att organisationen snabbt kan hjälpa barn i hastigt uppkomna katastrofer.I år är det femte året som Svenska PostkodLotteriet delar ut pengar till
de organisationer som är med som förmånstagare i lotteriet.

– Tusen tack! En stor del av pengarna kommer att gå till katastrofarbetet i Haiti och Pakistan. Vi ser till att barnen får rent vatten, vaccin mot dödliga sjukdomar och möjlighet att gå i skolan där de även får hjälp att bearbeta sina upplevelser. Barnen drabbas alltid hårdast i en katastrof och UNICEF finns på plats så länge som det behövs. Vi kommer fortsätta att kämpa för varenda unge, säger Véronique Lönnerblad, generalsekreterare vid UNICEF Sverige som tog emot checken från PostkodLotteriets programledare Rickard Sjöberg.

Hittills har UNICEF Sverige totalt fått drygt 49 miljoner kronor från PostkodLotteriet sedan 2008.

Här kan du läsa mer om UNICEF Sveriges samarbete med PostKodlotteriet!