Gå till innehållet
Laddar…

Mark Levengood var med och firade FN-dagen på centralen!

I fredags firade UNICEF och övriga FN-organ FN-dagen på Stockholms Centralstation. Temat för dagen var de åtta millenniemålen som sattes upp för tio år sedan för att halvera fattigdomen till år 2015. Det var många resenärer som stannade upp och lyssnade till de intressanta talen under Speakers Corner i FN-montern.

En av talarna var vår UNICEF-ambassadör Mark Levengood som belyste vikten av millenniemålen genom att berätta om ett möte med en liten pojke som heter Pedro. Mark mötte Pedro i El Salvador under en resa som han gjorde tillsammans med UNICEF. Pedro var väldigt fattig och levde under svåra förhållanden och när Mark tänker på millenniemålen så får han en förhoppning om att utsatta barn som Pedro kommer att få en bättre framtid.

Även UNICEFs egen generalsekreterare Veronique Lönnerblad var på plats och talade om hur viktigt det är att världen håller löftet att infria millenniemålen till världens barn.

Många av besökarna passade på att skriva ned sina åsikter om hur världen kan bli rättvisare på klotterplanket och hundratals personer stannade och skrev på uppropet för världens fattiga.
Läs mer om uppropet här och var med och skriv på du också!

Var du på plats på centralen? Skriv gärna en kommentar och berätta vad du tyckte!