Gå till innehållet
Laddar…

”Jag är inte lättrörd men när hon vägs och vikten är 5,5 kilo blir det en klump i bröstet.” – UNICEFs Per Westberg bloggar från Sierra Leone

9-månader gamla Alimamy behandlas mot undernäring på ett center för undernärda barn i Sierra Leone

”Försöker summera en intensiv första dag i Sierra Leone, inte så lätt med alla intryck! Vi besökte ett av de 213 center där UNICEF hjälpt till att bygga upp kapacitet för att rädda livet på små barn som lider av allvarlig undernäring. Förra året räddade det livet på ofattbara 40 000 barn under 5 års ålder. Och då fanns det bara 104 center med den här kapaciteten. UNICEF utbildar personal, står för medicin och den extra näring barnen behöver men det görs förstås i samarbete med lokala organisationer och myndigheter.

Mary matas med Plumpy Nut av mamma Isatu

Vi träffade bland annat Mary och hennes mamma Isatu. Mary är 14 månader och lider av allvarlig undernäring. Jag är inte lättrörd men när hon vägs och vikten är 5,5 kilo blir det en klump i bröstet. Som Rädda Barnen säger i sin kampanj; världen är upp och ner! Efter undersökningen får hon sin första Plumpy Nut, något som hon skall äta två förpackningar av varje dag till dess hon är återställd. Jag jobbar ju på UNICEF men är också Världsförälder och det känns så bra att vara en liten del i att barn som Mary får hjälp.”

/ Per Westberg

Mary sover i mammas famn

Två förpackningar Plumpy Nut skall Mary äta varje dag till dess hon är återställd.