Gå till innehållet
Laddar…

16-åriga Eva inlåst som sexslav

CC/calleecakes Obs. tjejen på bilden har inget med fallet att göra.

32-åriga Andreas stänger in 16-åriga Eva i en hundbur och piskar henne med rotting och linjal. Andreas spänner också upp henne med linor i väggen med hjälp av krokodilklämmor och smiskar henne så att hon får blåmärken.

Andreas och Eva får kontakt med varandra på ett sexforum på nätet. Båda är intresserade av det som kallas BDSM-relationer – vilket är ett sexuellt rollspel där den ena parten är undergiven och den andra parten är dominant

Eva berättar i ett tidigt skede för Andreas att hon i flera års tid haft svåra psykiska problem med självskadebeteende, ätstörningar och självmordsförsök. Hon säger också att hon inte längre skadar sig själv.

Andreas och Eva tillbringar en helg tillsammans där de går in i ett sexrollspel tillsammans där Eva är den underdåniga. Kvällen efter Eva har lämnat Andreas kommer hon till sjukhus och där konstateras att hon bl a har skador i underlivet och blåmärken.

Kort därefter börjar Eva sitt destruktiva självskadebeteende igen.

Domstolen menar att Andreas inte gjort sig skyldig till grov misshandel då sexakten varit frivillig och att grova våldinslag är något som båda kände till skulle ingå.

Andreas frikänns helt.

Borde inte domstolen ta i beaktande att Eva är ett barn och hon har ett självskadebeteende?

Enligt barnkonventionen har barn under 18 år rätt till skydd mot sexuella övergrepp och utnyttjande.

Om barnkonventionen vore svensk lag skulle beslutsfattare vara tvungna att ta barns rättigheter på allvar. Mer kunskap hos både professionella och privatpersoner leder också till ett ökat civilkurage och en större vilja att agera när barn far illa.

Din röst gör skillnad – skriv under för barnkonventionen som lag! Och hjälp oss att sprida kampanjen genom att Facebook-gilla och twittra nedan.