Gå till innehållet

350 miljoner nät delas ut för att stoppa malaria och polio besegrades i Tajikstan – en vecka med goda nyheter

”Roll back Malaria”

Afrika. Malaria har länge varit en av de främsta dödsorsakerna bland barn och det kämpar vi för fullt för att ändra på. Vår metod är enkel och effektiv – myggnät till alla barnfamiljer i områden där malariamyggan härjar. UNICEF är världens största inköpare och distributör av antiinsektsimpregnerade myggnät och en av organisationerna i “Roll Back Malaria”, ett projekt som har gjort stora framsteg i kampen mot malaria i Afrika. Totalt behövs 350 miljoner myggnät för att skydda alla barnfamiljer i Afrika. 200 miljoner av dessa delades ut mellan 2007-2009 och under det första kvartalet 2011 kommer resten av näten vara på plats och rädda barns liv.

Allt fler afrikanska barn sover under antiinsektsimpregnerade myggnät och tack vare det har över 900 000 barns liv räddats under de senaste tio åren.

Var med och utrota malaria, köp myggnät i vår gåvoshop!

Polioutbrott stoppas snabbt i Tajikistan

Tajikistan. Efter tio helt poliofria år upptäcktes i april plötsligt 32 nya fall. UNICEF agerade omedelbart och startade tillsammans med WHO med flera en kampanj för att nå ut till alla barn – även i de allra mest otillgängliga delarna av landet. Över sex miljoner doser poliovaccin distribuerades och tiotusentals frivilliga hälsoarbetare utbildades. Inom loppet av några månader vaccinerades tre miljoner barn. Polio är på god väg att bli helt utrotad i världen, men den livsfarliga sjukdomen kan bryta ut igen i ett land som tidigare förklarats som poliofritt. Därför fortsätter vi att kämpa för att alla barn ska få vaccin.