Gå till innehållet

M Magasin gav 1,1 miljon kronor till UNICEF vid gårdagens Mappiegala!

UNICEF-ambassadören Mark Levengood och informationschef Ingeborg Ekblom tar emot checken.

Under tidningen M Magasins Mappiegala igår fick UNICEF Sverige ta emot en check på 1,1 miljon kronor från chefredaktören Amelia Adamo. För varje nummer av tidningen som säljs går en krona till UNICEFs arbete. Checken togs emot av UNICEF-ambassadören Mark Levengood och informationschef Ingeborg Ekblom och summan har beräknats på förra årets upplaga. Nu fortsätter samarbetet. M-pengarna kommer att användas för att ge fattiga kvinnor i Etiopien en möjlighet att få bidrag för att komma igång med affärsverksamhet av olika slag. På så sätt skapas förutsättningar för familjerna att skapa sin egen försörjning.  Barnen får äta sig mätta och kan gå i skolan.

Läs mer om Amelia Adamos besök i Etiopien där hon besöker olika UNICEF-projekt i senaste numret av M Magasin och i kommande nummer av tidningen.

Här kan du läsa artiklar om vart M kronan går!