Gå till innehållet

Liam Neeson ny internationell ambassadör för UNICEF

I veckan utnämndes Oscarsnominerade skådespelaren Liam Neeson till internationell UNICEF-ambassadör. Den 59-årige skådespelaren, känd ifrån filmer som bland annat Schindler´s List, Taken och nyutkomna Unknown, har länge haft ett engagemang för barns rättigheter och UNICEF.

Sedan 1997 har han varit engagerad som ambassadör för UNICEF Irland. I den rollen har han bland annat rest till Mocambique och mött barn som drabbats av hiv och aids.

Nu senast stödde han ”Believe in Zero” på Irland och i USA, en kampanj som uppmärksammar det faktum att åtta miljoner barn dör varje år innan de når fem års ålder samt visar på behovet av ökad insamling till UNICEFs program för barns överlevnad.

Liam Neeson är både glad och stolt över uppdraget och säger

– Jag är mycket hedrad över att UNICEF utnämnt mig till internationell ambassadör och jag vill engagera mig för att rädda barn över hela världen från fattigdom, våld, sjukdomar och diskriminering.

Totalt finns ca 30 internationella UNICEF-ambassadörer, däribland Roger Moore och David Beckham. Därutöver finns det en rad nationella ambassadörer.
En del av dem, bland annat Lucy Liu, Orlando Bloom, och Angelique Kidjo,  kan du bekanta dig med här på bloggen!