Gå till innehållet

Mikael Persbrandt slutar som UNICEF-ambassadör

Mikael Persbrandt, UNICEF-ambassadör sedan 2006, väljer idag att avsäga sig sitt uppdrag.

– Det har under alla år varit oerhört viktigt för Mikael att fokus för samarbetet ligger på UNICEFs viktiga arbete för barn och inte på honom själv och då detta inte längre känns lika självklart som tidigare väljer han därför att lämna sitt uppdrag, säger Mikael Persbrandts agent Peter Jansson.

Mikael Persbrandts ideella engagemang har haft stor betydelse för UNICEFs arbete. Tack vare hans insatser har UNICEF fått stort genomslag för sitt budskap för barns rättigheter och rekryterat många givare.
Mikael Persbrandt har alltid fullgjort sitt uppdrag med engagemang och professionalism under sina år som ambassadör.

– Trots att det innebär en stor förlust för UNICEF har vi valt att acceptera Mikael Persbrandts beslut att sluta som UNICEF-ambassadör, säger Ingeborg Ekblom, informationschef på UNICEF Sverige.

Mikael Persbrandt har bland annat gjort flera resor för organisationen, senast förra året när han besökte de jordbävningsdrabbade barnen i Haiti.

– Mikael är både stolt och glad över att ha fått möjlighet att hjälpa UNICEF. Resorna och hans möten med de utsatta barnen förblir oförglömliga minnen för honom, säger Peter Jansson.