Gå till innehållet
Laddar…

Humorgalan – För varenda unge 2011, en fantastisk kväll

Foto: Melker Dahlstrand

När kamerorna släcktes efter Humorgalan – För varenda unge hade 16 600 personer ringt in och anmält sig som nya Världsföräldrar.

Det var en fantastisk stämning på Cirkus när Humorgalan, som sändes för nionde året i rad, värvade 16  600 Världsföräldrar. Robert Gustafsson, Peter Magnusson, Christine Meltzer med flera medverkade med sketcher och uppträdanden och dessutom bjöds det på artistiska framträdanden av bland annat Tommy Körberg, Pernilla Andersson och  Ison & Fille. Även i år var Stephen Simmonds kapellmästare för husbandet.

Men det var också en kväll fylld med allvar. Humorgalans värd David Hellenius reste till Kenya och besökte ett av Afrikas största slumområden, Kibera i Nairobi. Där träffade han barn som lever under oerhört svåra förhållanden, varav många är föräldralösa på grund av aids.

Kartläsaren och Let’s dance-deltagaren Tina Thörner reste till Centralafrikanska republiken, ett av världens fattigaste länder. Hon besökte bland annat landets enda barnsjukhus och följde kampen mot malaria.

Dessutom reste två av UNICEFs Världsföräldrar, Charlotte Arndt från Gustavsberg och Peter Flygare från Åkersberga, till Guatemala där nästan hälften av alla barn under fem år är kroniskt undernärda.

Ett stort tack säger vi till alla nya Världsföräldrar!

Se bilder från kvällens gala på gäster och artister!