Gå till innehållet
Laddar…

Aye Nandar Win är tillbaka i skolan i Burma

UNICEF är en av få organisationer som arbetar med humanitär hjälp och barnrättsfrågor inne i Burma (också kallat Myanmar). Efter cyklonen Nargis förödelse 2008 har vi kämpat för att bygga upp vardagen för barnen och arbetet med att ge alla barn en utbildning fortsätter. 11-åriga Aye Nandar Win är ett av alla de barn som nu kunnat återvända till skolan.

– Jag älskar den här skolan! Jag älskar rummen, färgerna, min bänk – ja allt, säger berättar Aye Nandar Win, 11 år, som går i femte klass i UNICEFs nya skola i byn Didier. Foto: UNICEF/Thame

– Jag älskar den här skolan! Jag älskar rummen, färgerna, min bänk – ja allt, säger berättar Aye Nandar Win, 11 år, som går i femte klass i UNICEFs nya skola i byn Didier. Foto: UNICEF/Thame

UNICEF är en av få organisationer som arbetar med humanitär hjälp och barnrättsfrågor inne i Burma (också kallat Myanmar). Efter cyklonen Nargis förödelse 2008 har vi kämpat för att bygga upp vardagen för barnen.

En av de viktigaste uppgifterna har varit att ordna nya skolor som är bättre och säkrare än de gamla. Under 2009 har vi därför byggt 46 specialritade jordbävningssäkra skolor som ska ungera som modeller för den framtida utvecklingen av skolorna i Burma. Modellskolan i byn Didier har blivit så populär att föräldrar i grannbyarna skickar dit sina barn. Antalet elever har ökat från 72 till 136 sedan skolan invigdes i juni. Skolan har sex klassrum, bibliotek, lekplats, rent vatten och toaletter.

– Jag älskar den här skolan! Jag älskar rummen, färgerna, min bänk – ja allt, säger berättar Aye Nandar Win, 11 år, som går i femte klass i UNICEFs nya skola i byn Didier.