Gå till innehållet
Laddar…

UNICEF sprider hopp på Peace&Love

En liten flicka får vätskeersättning

Vätskeersätning kan rädda barn från uttorkning Foto: UNICEF

För andra året i rad medverkar UNICEF Sverige på Peace&Love-festivalen i Borlänge som en av deras budskapspartners. Det innebär att vi arbetar tillsammans med festivalen för att sprida information om barn och ungas rättigheter och förmedla ett av festivalens teman för i år; hopp. Det gör vi bland annat genom att festivalgästerna får hoppa längdhopp i vårt tält på festivalområdet. För varje hoppad meter skänker Apotek Hjärtat via oss en livsnödvändig vätskeersättning till ett barn som riskerar att dö av uttorkning.

Dessutom visar vi filmer på storskärmarna mellan spelningarna och i festivalens bio och arrangerar ett samtal om trafficking. Välkomna att sprida hopp genom att hoppa hos oss om du är på festivalen!

Peace&Love är inte bara en musikfestival utan har också som ambition att sprida viktiga budskap. Därför har de valt att samarbeta med oss. I år vill festivalen särskilt poängtera att vi alla kan vara med och förändra och har därför valt tre ord som ska genomsyra alla festivalens aktiviteter; Mod, Hopp och Kärlek.

Vi har tagit fasta på ordet hopp och arrangerar en längdhoppstävling där deltagarna dessutom är med och bidrar. För varje hoppad meter skänker Apotek Hjärtat via oss en påse vätskeersättning.

Vätskeersättning kan rädda ett barns liv

Visste du att det är fler barn som dör på grund av smutsigt vatten och bristfällig hygien än av alla världens krig och katastrofer? De flesta dör på grund av att de får svårt diarré som torkar ut kroppen. Uttorkning bli snabbt ett livshotande tillstånd för små barn. En enda påse vätskeersättning som består av socker och salt kan ge nytt liv åt ett barn eftersom saltet gör att barnet kan behålla vatten och socker ger energi så att barnet orkar äta igen.

Samtal om människohandel på lördagen

Hur är det möjligt att det fortfarande pågår slavhandel med barn i Sverige idag? Hur ser situationen ut och vad behöver göras för att stoppa handeln med barn? På lördagen 2 juli kl 15.30-16.30 arrangerar vi ett samtal om människohandel på Peace&Love-forum, en samtalsscen inom ramen för festivalen.  Medverkar gör tre personer som på olika sätt har kunskap och erfarenhet av situationen för barn som är utsatta för människohandel.

Deltagare:

  • Christina Heilborn, barnrättsjurist  UNICEF Sverige
  • Torbjörn Ejdenheim, biträdande föreståndare på Ängbacken – ett av Sveriges fyra transitboenden för ensamkommande flyktingbarn.
  • Karin Norlin Bogren, sektionschef på ungdomsjouren vid Maria ungdomsenhet.

Moderator: Lisa Ericson, ansvarig för opinionsbildning barn och unga UNICEF Sverige

Osa ja till eventet på Facebook: Hur kan vi stoppa handeln med barn i Sverige?

Ett hopp är lika med en påse vätskeersättning Foto: UNICEF

Ps. Om du inte kan hoppa för barnen på Peace & Love men ändå vill bidra hittar du vätskeersättning i vår gåvoshop. 143 påsar för 83 kr.