Gå till innehållet
Laddar…

H&M skänker 100 000 USD till katastrofhjälpen på Afrikas Horn

Som en reaktion till den förödande hungerkatastrofen i Östafrika donerar H&M 100 000 USD för att stödja UNICEFs hjälpinsatser på Afrikas Horn.

Mer än 12 miljoner människor är i desperat behov av hjälp i länderna i Östafrika som drabbats av torka, konflikt och stigande matpriser.

Runt 566 000 barn kämpar mot svår undernäring och kan förlora sin kamp för att överleva.

– Barn väljer inte av vem eller var de är födda, vilken typ av statliga organ som bestämmer över dem eller vilken typ av kontext inom vilken de kommer att växa upp, frodas och överleva. Det finns en moralisk skyldighet att agera i denna kris. Vi är alla människor, säger Ashfan Khan, talesperson för UNICEF.

Under de kommande två månaderna kommer UNICEF att nå 300 000 familjer enbart i det konfliktdrabbade Somalia – inklusive 360 000 barn under fem års ålder.

UNICEF tar också ett helhetsgrepp genom att snabbt utöka insatserna i hela regionen. Fokus är på barns hälsa och överlevnad, inklusive immunisering för att förebygga sjukdomar som mässling.

H&M har samarbetat med UNICEF sedan 2004, och har bidragit till organisationens katastrofhjälpsarbete vid flertalet tillfällen. H&M samarbetar även med UNICEF i det långsiktiga projektet All for Children.

Här kan du bidra till UNICEFs hjälparbete i Östafrika.