Gå till innehållet

IKEA ger 1 miljon euro till UNICEFs arbete i Somalia

IKEA Foundation hjälper till i kampen att rädda livet på undernärda barn i Somalia. Runt 1,85 miljoner barn i Somalia behöver humanitär hjälp för att överleva. Över 780 000 barn i landet är akut undernärda.

Situationen i Somalia är den värsta pågående hungerkatastrofen i
världen. FN har deklarerat svält i flera delar av södra Somalia.

I förra veckan gick UNICEF ut med en vädjan till alla aktörer att stödja organisationens livsviktiga arbete på Afrikas horn. IKEA, UNICEFs största företagspartner svarade på appellen inom bara några dagar. 

– Vi är oerhört tacksamma för IKEA Foundations generösa bidrag. Det kommer hjälpa många barn och deras familjer i de drabbade områdena, säger Leila Pakkala från UNICEF.

IKEA Foundations donation kommer bland annat att gå till behandlingen av 130 000 akut undernärda barn i Somalia, samt till finansieringen av 542 vårdmottagningar för undernärda barn i landet. 

– Situationen på Afrikas horn kräver ett snabbt agerande. Varje minut räknas. Den första nödvändiga insatsen är givetvis att rädda så många liv som möjligt och att göra det så fort som möjligt. Det som behövs nu är att barn som riskerar att dö av undernäring får en snabb behandling, säger Per Heggenes, VD för IKEA Foundation.

Här kan du ge en gåva till UNICEFs katastrofinsatser på Afrikas horn.

Läs mer om situationen på Afrikas horn och om UNICEFs arbete på plats.

Läs mer om IKEAs och UNICEFs samarbete.