Gå till innehållet
Laddar…

I augusti och september levererade vi 9 740 ton förnödenheter till Afrikas horn.

113 plan och 39 fartyg med totalt 9 740 ton förnödenheter skickades till Afrikas horn under augusti och september månad. Förnödenheter som bland annat räckt till att behandla mer än 183 000 barn mot svår undernäring, förse 110 000 familjer med matpaket (för två veckor) och sett till att 883 000 människor fått hjälp med grundläggande hälsovård.

Kolla in denna karta med grafik och var stolt över det du givare är med och åstadkommer.

Nav för sjötransporter i Dubai

Det kostar tio gånger mer att frakta förnödenheter luftvägen i jämförelse med båt. I början av katastrofen, innan rutter för sjötrafik etablerats, var flyg dock det enda sättet att nå fram. Nu i oktober kommer ett nav för sjötransporter att sättas upp i Dubai. Det kommer att effektivisera transportkedjan för de 5000 ton förnödenheter som kommer fortsätta skickas varje månad så länge barnen behöver vår hjälp.

Tre fotbollsplaner katastroflager

En del av förnödenheterna som skickas kommer från vårt 23 000 kvm stora katastroflager i Köpenhamn. Anläggningen är vårt huvudlager för inköp, packning och distribution och varje år skeppas härifrån cirka 8 500 olika hjälpsändningar ut i världen.

– När vi fått en förfrågan ska det ta max 72 timmar innan sändningen är på plats, berättar Joan Howe på kommunikationsavdelningen i en intervju med hd.se.

Läs hela intervjun i artikeln: Lagret som räddar liv, på hd.se

Vill du vara med och stödja vårt arbete i katastrofer kan du ge en gåva här!