Gå till innehållet
Laddar…

Kronprinsparen packar förnödenheter på katastroflagret i Köpenhamn

Igår eftermiddag fick UNICEFs katastroflager i Köpenhamn celebert besök då prins William och prinsessan Catherine tillsammans med det danska kronprinsparet kom för att packa förnödenheter till barnen på Afrikas horn.

– Det är otroligt mycket som görs. UNICEF visar vägen och gör ett fantastiskt arbete men tyvärr räcker inte det. Det är därför vi är här idag, säger kronprins William under besöket.

De båda kronprinsparen fick efter en genomgång av läget i östafrika ställa sig vid det löpande bandet och hjälpa till att packa några av de fältprodukter som ska skickas till Afrikas horn. Näringskräm, vätskeersättning, vaccin och mediciner – förnödenheter som behövs för att rädda barns liv.

Det har nu gått mer än tre månader sedan man deklarerade svält i östra Afrika och även om rapporterna om svältkatastrofen kommer alltmer sällan är krisen i östafrika är långt ifrån över.

– Vi hoppas att vårt besök gör att den här krisen återigen uppmärksammas, säger prinsessan Catherine.

Två år av torka och har lett till att skördarna uteblivit och matpriserna stigit i höjden. Över 600 000 människor har tvingats fly för sin överlevnad i vad som är den värsta svältkatastrofen på 50 år. Och som alltid är det barnen som drabbas värst. UNICEF har hittills i år skickat över 10 000 ton förnödenheter till området men det är inte tillräckligt. 320 000 barn är fortfarande i akut behov av hjälp för att inte dö. En av produkterna som UNICEF distribuerar är en näringskräm som är särskilt framtagen för att undernärda barn snabbt ska öka i vikt. Den innehåller mängder av vitaminer och mineraler och behandling med tre påsar om dagen är allt som krävs för att ett undernärt barn ska kunna återhämta sig.

– Alla ni som kan göra någonting, snälla, gör det, uppmanar prins William.

Det går att rädda barns liv. Ge gåva till katastrofarbetet i östafrika här.

Läs mer om vårt arbete i östafrika.