Gå till innehållet

Elsa Billgren och Tove Styrke designar julens gåvokort

En ängel i svartvitt och en snöflinga i leopard – så ser julens nya gåvokort ut. Vintagebloggaren Elsa Billgren och artisten Tove Styrke bidrar med varsitt motiv till de gåvokort som köpare i UNICEFs gåvoshop får när de köper alternativa julklappar.

– UNICEF gör ett fantastiskt jobb och det känns verkligen bra att kunna bidra med något, säger Tove Styrke.

För fjärde året i rad kraftsamlar vi tillsammans med våra partners och ambassadörer för att uppmärksamma den tysta katastrof som varje dag dödar 21000 barns liv. De flesta barnen dör av orsaker som skulle kunna förebyggas med hjälp av vaccin, medicin och näringsriktig mat. Som världens ledande distributör av förnödenheter till barn skickar UNICEF varje år tonvis med förnödenheter som på olika sätt hjälper barn att överleva och utvecklas.

Julklapparna dina vänner inte behöver

I gåvoshopen kan man bland annat köpa utvalda produkter som till exempel vaccin, myggnät och skrivböcker. Produkterna skickas till barn och deras familjer i världens fattigaste länder. Köparen får ett fint gåvokort med en personlig julhälsning att ge bort i stället för den vanliga julklappen.

Gåvoshoppen har tidigare år lockat många givare. Vi hoppas givetvis på att slå rekord under årets julkampanj och därmed hjälpa ännu fler barn att få sina rättigheter till hälsa, utbildning och lek tillgodosedda.

– Genom Elsas och Toves kort hoppas vi att nya målgrupper upptäcker att det är enkelt och meningsfullt att bidra genom att handla i vår gåvoshop, säger Per Westberg, UNICEF Sveriges  vice generalsekreterare.

Både Tove och Elsa är glada över att kunna bidra till barn i världen genom UNICEF.

– Det känns superkul att få vara kreativ för en god sak, säger Elsa Billgren.

Handla dina julklappar i gåvoshopen redan nu.