Gå till innehållet

Haiti i bilder – två år efter katastrofen

Pojke i Haiti två år efter katastrofen

© Ron Haviv

I dag den 12 januari har det gått två år sedan Haiti drabbades av den förödande jordbävningen där över 200 000 människor dog och ännu fler skadades och blev hemlösa. Med anledning av årsdagen inviger Fotografiska museet i Stockholm idag utställningen Haiti i bilder – två år efter katastrofen. Sjukdomar, hemlöshet och övergivna, föräldralösa barn skildras i utställningen med bilder av den världsberömde amerikanske bildjournalisten Ron Haviv. Haviv, som vid ett flertal tillfällen besökt Haiti, reste i december 2011 på uppdrag av Fotografiska till Haiti för att skildra dagens Haiti. På plats mötte han vår personal och några av de barn som fått hjälp via UNICEF.

I samband med invigningen idag kl 14 arrangeras ett seminarium på Fotografiska museet. Medverkar gör bland annat Ann Linnarsson som sedan hösten 2010 arbetar som barnskyddsexpert för UNICEF på Haiti, Anders Pettersson, internationell koordinator på vårt kansli i Sverige och fotografen Ron Haviv. Anders Pettersson besökte även TV4 imorse för att prata om situationen på Haiti.

Haitiutställningen pågår fram till den 12 februari och fram till dess skänker museet 10 kronor per försåld biljett till UNICEFs arbete i katastrofer genom att köpa produkter i vår gåvoshop.

Läs mer om utställningen här.