Gå till innehållet

Carina Bergs klänning blir pengar för barns rättigheter

Carina Berg på elle-galan

När designern Halewijn Bulckaen från H&M vann den årliga tävlingen – att formge konferencieren Carina Bergs klänning inför ELLE-galan – ville han skapa en modern Venus. Nu auktioneras klänningen ut och pengarna skänks oavkortat till UNICEF. Men innan pengarna överlämnas matchar ELLE, H&M och Tradera det vinnande budet med lika mycket var.

Klänningen består av två olika lager – en silvergrå bodysuit och en transparant sidenchiffongklänning i ljus aprikos. Dessutom har klänningen dekorerats med tre handbroderade diamantbroscher. Klänningen är uppsydd av H&M:s designteam i endast ett exemplar. Storlek: 38/40.

Halewijn Bulckaen berättar att han i sin design ville blanda funktionalitet, elegans och minimalism med geometri och reflektion för att skapa en modern Venus.

Auktionen pågår just nu på tradera och avslutas nästa måndag den 23 kl 10. Vi väntar med spänning på resultatet.

H&M och UNICEF har samarbetat sedan 2004 och har flera stora och långtgående projekt. Läs mer om vårt samarbete här.