Barnen drabbas hårt av våldsamheterna i Syrien

Kategorier: Nyheter

Oroligheterna i Syrien som har pågått i närmare 11 månader har drabbat hundratals barn. Rapporter visar att barn grips godtyckligt, torteras och blir utsatta för sexuella övergrepp. De senaste dagarnas militära attacker mot staden Homs orsakar utan tvekan ytterligare lidande för områdets barn.

– Detta måste upphöra. Ett dödat barn är ett barn för mycket. Vi uppmanar de syriska myndigheterna att tillåta akut hjälp till alla dem som behöver den, säger UNICEF:s högsta chef Anthony Lake.

UNICEF har inte tillgång till de drabbade områdena Homs och kan inte bekräfta omfattningen av attackerna där, men det finns trovärdiga rapporter, bland annat från internationell media på plats i Homs, om barn som drabbats av våldet. De skadade måste ges omedelbar hjälp och tillgång till sjukvård.

Hjälp oss att nå fler. Sprid!

Visst kan du hjälpa oss att nå fler. Gilla, dela och twittra till dina vänner om vad UNICEF Sverige arbetar med just nu.

Kommentera

Här kan du kommentera våra inlägg. Vi förbehåller oss rätten att moderera kommentarer som bryter mot UNICEF Sveriges regler för kommentarer.