Gå till innehållet
Laddar…

De är värdar när Humorgalan firar tio år

Unicefambassadörerna Liza Marklund, Mark Levengood, Eva Röse och David Hellenius står som galavärdar när Humorgalan - för varenda unge direktsänds den 1 maj i TV4. Under kvällen blandas humor med unika uppträdanden och reportage från UNICEFs arbete runt om i världen. Bland annat får tittarna följa med Laila Bagge Wahlgren till Bangladesh där hon möter barn som lever i slummen.

För tionde året i rad samarbetar TV4 med UNICEF och direktsänder Humorgalan – för varenda unge. Insamlingskvällens mål är att få så många tittare som möjligt att bli Världsföräldrar och hjälpa barn i utsatta situationer runt om i världen. Kvällens viktiga ämne tas upp i flera reportage och blandas med underhållning i form av liveuppträdanden och humor.

Galavärdarna för tioårsjubileet är författaren och journalisten Liza Marklund, skådespelerskan Eva Röse, programledaren och författaren Mark Levengood samt programledaren och komikern David Hellenius. Alla fyra är UNICEFambassadörer.

– Jag känner mig stolt och varm i hjärtat av att TV4 under tio år fått hjälpa till att öka antalet Världsföräldrar hos UNICEF. Att hjälpa utsatta barn oavsett var de bor och se till så att deras röster blir hörda är något av det viktigaste vi kan göra. Men vi är långt ifrån klara. Vi ska jobba ännu hårdare för att få fler människor att bli världsföräldrar, säger TV4:s programdirektör Åsa Sjöberg.

För att se UNICEFs arbete runt om i världen får tittarna följa med tv-profilen och managern Laila Bagge Wahlgren till Bangladesh huvudstad Dhaka där hon möter barn som lever i slummen. Liza Marklund reser till Malawi, och återser den föräldralösa syskonskaran hon besökte första gången 2005. Då fick barnen klara sig helt på egen hand. Nu träffar hon dem sju år senare för att se hur de har det idag. Dessutom reser en av UNICEFs Världsföräldrar, Anne Lydén från Stockholm, till Moçambique. Där träffar hon en familj med nio barn som har förlorat sina föräldrar och nu tas om hand av sin gamla mormor.

När Humorgalan sändes för första gången 2003 fanns det 20 000 Världsföräldrar i Sverige. Idag, tio år senare, har antalet ökat till hela 145 000. De bidrar med 100 kronor i månaden till UNICEFs arbete för barns rättigheter världen över. Behoven är enorma, och därför behövs det fler Världsföräldrar som är med och kämpar för varenda unge.

Humorgalan – för varenda unge direktsänds i TV4 klockan 20.00 tisdag den 1 maj från Berns i Stockholm.