Mathias-fredrksson490.jpg

Nu blir egna

insamlingar ännu bättre

Över 9,5 miljoner kronor – det är den otroliga summan som över 1 400 egna insamlare har samlat in sedan vi startade egna insamlingar 2008. Stort tack!

Skribent |

Publicerad |

2012 04 17

Uppdaterad |

2012 04 17

Nu blir egna insamlingar ännu bättre

Över 9,5 miljoner kronor – det är den otroliga summan som över 1 400 egna insamlare har samlat in sedan vi startade egna insamlingar 2008. Stort tack!

Mycket har hänt sedan lanseringen. Nu delar och sprider vi innehåll på nya sätt och det är därför dags för oss att uppgradera egna insamlingar.

Med de nya funktionerna kan du: Skidåkaren Mathias Fredriksson samlar in över 140 000 kronor!

Mathias-fredrksson490.jpg
Mathias Fredriksson.Foto: vasaloppet.se

En av de mer framgångsrika egna insamlarna hittills är skidåkaren Mathias Fredrikssons. När han under vintern 2011 började fundera på hur han ville avsluta sin framgångsrika skidkarriär föddes idén om att köra en avslutningssäsong till förmån för UNICEF . Efter varje tävling har vem som helst kunnat buda på pjäxor, dräkter, mössor, handskar och så vidare. Alla pengarna har oavkortat gått till UNICEF och när Mathias i helgen körde sin sista tävling var summan uppe i strax över 140 000 kronor!

– Det har varit spännande att se hur mycket man skulle lyckas bidra med till denna så viktiga organisation. Just nu är det 140.000:- vilket jag är båda glad och stolt för men det kommer in lite till, det vet jag. Nu när jag lyckats så bra hoppas jag detta också inspirerar andra att hjälpa organisationer som hjälper. För min del har det varit väldigt givande, säger Mathias när vi når honom för en kommentar.

Egna insamlingar uppdateras i samband med vår årliga kampanj "För varenda unge". Under en månad anstränger vi oss lite extra för att värva nya Världsföräldrar. Bland annat genom Humorgalan som sänds i TV4 den 1 maj kl 20.

Kopiera länk

Relaterade artiklar

volontärgrupp UNICEF red 2.jpg
Sverige

Överallt i samhället finns de, eldsjälarna. De som brinner för att hjälpa barn i det stora och det lilla, till att må bra och att utvecklas. De finns på plats i skolor och idrottsföreningar, till vardags och i krissituationer. Idag hyllar vi deras ideella engagemang lite extra.

anna-lydas.jpg
Internationella frivilligdagen

Runt omkring oss arbetar eldsjälar ideellt för att bidra till att aktiviteter genomförs, människor möts och samhällen förbättras. Det här engagemanget uppmärksammar UNICEF Sverige och många med oss lite extra idag, på internationella frivilligdagen. En dag för att erkänna och uppmuntra alla viktiga ideella insatser som görs av personer och organisationer.

2-ida-maria-karkkainen-kp-lundgruppen.jpg
Internationella frivilligdagen

Idag på internationella frivilligdagen vill vi på UNICEF Sverige uppmärksamma det engagemang som ovillkorat finns för barnrättsfrågor. Trots att våra frivilligaktiviteter har fått pausa under pandemin så håller vi ihop, hittar nya sätt för kontakt och för att nå ut med vårt budskap om barns rättigheter.