Gå till innehållet

Intäkter från unika kuddfodral går till UNICEF

Tre av mottagarna av ELLE Interiörs Designpris 2012 har formgett var sitt kuddfodral som säljs i en limiterad upplaga av H&M Home i Stockholm och Norrköping. 25 procent av intäkterna går till UNICEF.
Tre av mottagarna av ELLE Interiörs Designpris har formgett var sitt kuddfodral som säljs i en limiterad upplaga av H&M Home. 25 procent av intäkterna går till organisationen Unicefs arbete för världens barn.

– Det är verkligen behjärtansvärt och det vore jättekul om det kunde bli något för framtiden: ”Årets Unicefkudde”, säger Gunilla Lagerhem Ullberg, mottagare av priset Årets Designer 2012.

Gunilla Lagerhem Ullberg, som är chefsdesigner på Kasthall, har ritat ett strikt bladmönster med lätt 50-talskänsla. De två andra formgivarna är Lovisa Burfitt och Axel Bjurström. Lovisa Burfitt har låtit sig inspireras av favoritstilen jugend i sitt kuddfodral. Axel Bjurströms mönster är inspirerat av ädelstenar och UNICEFs klarblå färg.

Kuddarna kommer säljas i begränsad upplaga i H&M HOME butiken på Drottninggatan 58 i Stockholm och Drottninggatan i Norrköping från vecka 19. De kostar 99:-/st och 25% av försäljningspriset går till UNICEF. H&M är en av UNICEF Sveriges största samarbetspartners. Samarbetet består bland annat av ett femårigt projekt mot barnarbete i Indien i vilket H&M hittills har investerat 40 miljoner kronor.