Gå till innehållet
Laddar…

Nya cykelmärket Porteur stödjer UNICEF

För varje såld cykel skänker företaget Porteur en cykel till UNICEF-projekt i utvecklingsländer. Företaget säger i sitt pressmeddelande att de vill erbjuda "frihet och enkelhet att färdas i stan, på ett miljösmart sätt, men också en konkret möjlighet att bidra till utvecklingen i andra länder."

– Att Porteur bidrar med cyklar till utvecklingsländer ger så mycket mer än att barn får vara barn och lära sig cykla. En cykel är ofta en förutsättning för att barn och unga i avlägsna byar ska kunna komma till skolan eller till en doktor när de är sjuka. En så enkel sak som en cykel kan därför spela en stor roll i UNICEFs arbete för utsatta barns tillgång till utbildning och hälsovård, säger Per Westberg, vice generalsekreterare på UNICEF Sverige.

De första cyklarna kommer i en begränsad upplaga och finns till försäljning via www.porteur.cc.