Gå till innehållet
Laddar…

350 löpare sprang för livet

Spring för livet

350 löpare sprang för livet

250 000 kronor blev summan när hundratals löpare i torsdags samlades på Djurgården i Stockholm för att springa till förmån för UNICEF. Sveafastigheter, ett av företagen bakom UNICEFs projekt Företag för Malawi, var initiativtagare till löpeventet Spring för livet som ska hjälpa föräldralösa barn i Malawi. UNICEF-ambassadören Liza Marklund deltog vid starten av loppet, tackade för allas stöd och berättade lite om sina intryck från sina resor till Malawi.

I Malawi bor en miljon föräldralösa barn. 100 000 av dessa lever utan någon vuxen och tvingas klara sig helt på egen hand. De insamlade pengarna går till ett projekt som syftar till att ge barnen, trots avsaknad av föräldrar, tillgång till hälsovård, utbildning samt skydd mot våld och övergrepp.

Det är första året Spring för livet anordnas men planen är att det ska bli en årlig insamlingsaktivitet.

Ett stort tack till Sveafastigheter för initiativ och genomförande!