Gå till innehållet
Laddar…

Videoblogg från Tchad: Barn behandlas mot undernäring vid hälsostationer

UNICEF Sveriges generalsekreterare Véronique Lönnerblad reste i förra veckan till svältdrabbade Tchad som ligger i Sahelområdet. Det beräknas att över en miljon barn i Sahel saknar tillräckligt med mat och riskerar att dö inom några månader. I Tchad är siffran 130 000 barn som riskeras drabbas. Under veckan besökte Véronique bland annat en hälsostation i Biltine i nordöstra Tchad. Det finns i dagsläget 200 hälsostationer men det beräknas behövas minst det dubbla. Vid dessa stationer behandlas bland annat barn mot undernäring.

UNICEF har vid flera tillfällen varnat om den akuta situationen i Sahelområdet i Västafrika.
Februari: UNICEF vädjar om pengar till barnen i Sahel
Mars: En hel generation kan gå förlorad i svältdrabbade Sahel
April: KATASTROFLARM: Vi hinner fortfarande rädda många barns liv i Sahel

Vill du hjälpa till?
Det kostar 690 kronor att behandla ett undernärt barn i Sahel. Behandlingen varar i ungefär 60 dagar och består av näringsrik mat och mjölk, vitaminer och antibiotika.

Bara 50 kronor räcker till 13 påsar näringsrik nötkräm mot undernäring eller 29 påsar vätskeersättning. Tre påsar nötkräm om dagen kan vara allt som krävs för att rädda livet på ett undernärt barn. SMS:a LIV till 72 900 och ge just 50 kr!

Eller klicka här och ge ditt bidrag nu och rädda barns liv.