Gå till innehållet
Laddar…

Nu börjar årets viktigaste aidskonferens

På söndag, den 22 juli, samlas engagerade och experter från hela världen då årets viktigaste internationella aidskonferens inleds i Washington D.C. Att konferensen hålls i USA, för första gången på två decennier, är i sig en stor framgång. Det beror nämligen på att hivpositiva människor får komma in i landet igen, både som besökare och invandrare, efter en diskriminerande lag slopades år 2009.

I videon ovan diskuterar Craig McClure UNICEFs roll i den globala kampen mot hiv- och aidsepidemin.

Enkla och smarta lösningar

Under konferensen ska UNICEF bland annat leda ett seminarium på temat ”Innovationer för att stoppa hiv-överföring från mamma till barn”. För samlade ledare från hela världen kommer UNICEFs högsta chef Anthony Lake att berätta om nya uppfinningar och smarta lösningar som snabbt kan få ner antalet nya hiv-infektioner bland barn. Det handlar dels om praktiska strategier för att kunna genomföra storskaliga förbättringar. Men även om viktiga tekniska och medicinska uppfinningar som gör att utvecklingen går åt rätt håll. Mötet, som hålls på söndag den 22 juli, kommer att direktsändas via internet på adressen new.livestream.com/unicef

Du som använder Twitter kan följa konferensen via uppdateringar av @unicef_aids

Video om UNICEFs nollvision för epidemin: Let’s get to zero!

 

Läs mer om hur UNICEF kämpar för att stoppa hivepidemin och hjälpa de barn som drabbas.

 

Läs mer om smarta lösningar och innovationer här (på engelska):

”UNICEF and partner awarded for Programme Mwana, programme using SMS messages to deliver HIV test results”

”Angola strengthens services to prevent paediatric HIV infections”

”In Lesotho, colour-coded Mother-Baby Packs save lives”