Gå till innehållet

Årets reklamfilm – ”bryt en 2000 år gammal tradition”

Bryt en 2000 år gammal tradition – köp något som verkligen kommer till användning! Poliovaccin, nötkräm, skrivböcker, jeepar och motorcyklar. I UNICEFs gåvoshop köper man julklappar som räddar barns liv.

Den kreativa idén i årets reklamfilm bygger på att många av julklapparna som ges bort varje år, tyvärr aldrig kommer till användning. Man ger ofta bara för att ge, och då blir det saker som ingen behöver, eller vill ha. Sakerna hamnar i någon låda, eller kanske på Blocket. Köper man istället sina julklappar på unicef.se garanterar vi att de kommer till användning, och gör nytta.

Arbetsgrupp Forsman & Bodenfors
Copywriter: Marcus Hägglöf & Jacob Nelson
AD: Johanna Hofman-Bang och Agnes Stenberg-Schentz
Projektledare: Daniel Smedfors
Produktionsledare: Johanna Bringefält
Byråproducent: Magnus Kennhed

Film: ACNE Production
Fotograf, print: Pelle Bergström
Mediabyrå: Maxus
Webbyrå: Oktavilla
Radio: Flickorna Larsson

Uppdragsgivare: UNICEF Sverige
Marknadschef och projektledare: Dicran Sarafian