linn-575x498.jpg

Idag är det Internationella frivilligdagen vars syfte är att uppmärksamma och fira det ideella arbete som görs världen över för att skapa en bättre värld. I samband med detta delar UNICEF Sverige ut priset Årets frivillig för att synliggöra frivilligas insatser för UNICEF lokalt.

Skribent |

Publicerad |

2012 12 05

Uppdaterad |

2012 12 05

UNICEF utser Årets frivillig på Internationella frivilligdagen

Internationella frivilligdagen  den 5 december, instiftades av FN:s generalförsamling 1985 och sedan dess firas dagen för att lyfta fram och visa uppskattning för det ideella arbete som människor gör lokalt, nationellt och internationellt.

För UNICEF är vår frivilligverksamhet betydelsefull, inte minst på grund av våra frivilligas engagemang och glädje inför att bidra men också för att de hjälper oss att nå våra mål kring insamling, opinion och utbildning. Alla är viktiga i kampen för barns rättigheter.

Som FN:s generalsekreterare Ban Ki-moonuttryckte det

inför årets firande av Internationella frivilligdagen:

<p style="text-align: left;" align="center">Let us also remember that volunteering can embrace all people, from the activist who works full-time for a cause to the occasional citizen who reaches out when he or she can. Each sets an example of the spirit o

Vi vill därför tacka alla våra frivilliga som gett av sin tid och sitt engagemang under året. Men vi vill också särskilt uppmärksamma Linn Nordli, som idag får utmärkelsenÅrets frivillig

2012.

linn-575x498.jpg
Årets Frivillig 2012, Linn Nordli.

Årets Frivillig 2012, Linn Nordli.

Motivering

Linn Nordli är aktiv som barnrättsinformatör och kontaktperson för frivilliggruppen i Stockholm. Under året har Linn genomfört en mängd olika aktiviteter av utbildnings- och insamlingskaraktär vilka varit mycket uppskattade.

Linns kunskap och hennes engagemang är stort och hon har en förmåga att dela och sprida detta till andra. Linn är också ytterst lojal, tar stort ansvar och har goda organisatoriska färdigheter som krävs för att kunna fullfölja den mängd aktiviteter som genomförs.

Som exempel på vad Linn bidragit med under året kan nämnas att skapa struktur för en föränderlig lokal grupp med många nya personer, många aktiviteter och med målet att vara den grupp som samlat in mest pengar under året, vilket de också lyckats med. Vidare har Linn deltagit aktivt vid utbildningstillfällen och i sociala medier samt planerat och ansvarat för medverkan i aktiviteter under kampanjen För varenda unge, under Midnattsloppet och festivalen Peace & Love, vid utställning och workshops på Etnografiska- och Tekniska museet och vid ministerhearing den 20 november, Barnkonventionens dag.

UNICEF Sverige vill tacka och visa uppskattning för alla de insatser Linn gjort under året genom att utse henne till Årets frivillig 2012.

Är du intresserad av att veta mer eller själv engagera dig i en frivilliggrupp? Läs mer på unicef.se eller kontakta mig på cecilia.ahl@unicef.se .

Kopiera länk

Relaterade artiklar

volontärgrupp UNICEF red 2.jpg
Sverige

Överallt i samhället finns de, eldsjälarna. De som brinner för att hjälpa barn i det stora och det lilla, till att må bra och att utvecklas. De finns på plats i skolor och idrottsföreningar, till vardags och i krissituationer. Idag hyllar vi deras ideella engagemang lite extra.

anna-lydas.jpg
Internationella frivilligdagen

Runt omkring oss arbetar eldsjälar ideellt för att bidra till att aktiviteter genomförs, människor möts och samhällen förbättras. Det här engagemanget uppmärksammar UNICEF Sverige och många med oss lite extra idag, på internationella frivilligdagen. En dag för att erkänna och uppmuntra alla viktiga ideella insatser som görs av personer och organisationer.

2-ida-maria-karkkainen-kp-lundgruppen.jpg
Internationella frivilligdagen

Idag på internationella frivilligdagen vill vi på UNICEF Sverige uppmärksamma det engagemang som ovillkorat finns för barnrättsfrågor. Trots att våra frivilligaktiviteter har fått pausa under pandemin så håller vi ihop, hittar nya sätt för kontakt och för att nå ut med vårt budskap om barns rättigheter.