Gå till innehållet

H&M skänker 100 000 dollar till barn som flytt från Syrien

Som en reaktion på den akuta situationen för alla de barn som drabbats av konflikten i Syrien donerar H&M 100 000 USdollar för att stödja UNICEFs arbete.

UNICEF finns på plats i Syrien och i fyra grannländer för att leverera hjälp till hundratusentals barn och deras familjer. UNICEF distribuerar stora mängder förnödenheter som behövs inför de kommande vintermånaderna.

H&Ms donation kommer att användas för att förse barn som flytt från Syrien till grannlandet Turiket. För nävarande befinner sig över 120 000 flyktingar i landet och fram till årsskiftet beräknar man att 280 000 människor ska ha registrerat sig som flyktingar. Ungefär hälften av alla flyktingar är barn.

Många syriska barn har flytt från sina hem enbart iklädda sina sommarkläder. Nu blir det snabbt allt kallare, med temperaturer ända ner under noll grader Celsius. UNICEF förbereder för att dela ut mer än 100 000 uppsättningar med vinterkläder för barn och 160 000 filtar, tillsammans med andra förnödenheter inför vintern, till barn på flykt inne i Syrien samt i grannländerna.

Sedan 2006 har H&M gett 500 000 dollar till stöd för UNICEFs olika katastrofinsatser.

Hjälp barn i krig och katastrofer genom att skänka en gåva till UNICEFs katastrofarbete. Eller handla livsviktiga förnödenheter som filtar i gåvoshopen.