Gå till innehållet

UNICEF finns på plats i konfliktdrabbade Mali

Den 10 januari avancerade väpnade islamistiska grupper i norra Mali och som svar på detta skickade Frankrike dagen efter väpnade trupper till landet. Situationen har nu förvärrats men det är ännu oklart i vilken utsträckning befolkningen har drabbats.

Exakt hur svårt drabbade barnen är i området är ännu oklart men UNICEF utvärderar, tillsammans med partners i regionen, löpande situationen och planerar för att skala upp insatserna.

I den norra delen av landet beräknas nödvändiga mediciner räcka i 1-3 månader till och planering pågår för att säkerställa att dessa lager kan fyllas på. UNICEF har hittills skickat 3 lastbilar med förnödenheter som beräknas hjälpa 33 600 människor. Ytterligare en lastbil förväntas anlända i nästa vecka.

Många har tvingats fly sina hem och siffror från FNs flyktingorgan UNHCR rapporterar att runt 440 nya flyktingar anlänt till grannländerna Mauretanien och Burkina Faso.

Du kan hjälpa barn i krig och katastrofer genom att skänka en gåva till UNICEFs katastrofarbete.