Gå till innehållet

En vecka med goda nyheter – Borrade brunnar stoppar kolera

I länder som har stor brist på rent vatten, fortsätter vi tålmodigt att förbättra vattensystemen. I de fattiga områdena kring Tchads huvudstad N’Djamena borrade vi till exempel förra året sju stycken 60 meter djupa brunnar för att familjer och barn ska få rent dricksvatten istället för att köpa opålitligt och dyrt vatten av försäljare på marknaden.

Lokalbefolkningen har utbildats och underhåller all vattenutrustning själva. Foto: © UNICEF

Lokalbefolkningen har utbildats och underhåller all vattenutrustning själva. Foto: © UNICEF

Solenergidrivna pumpar forslar vattnet till upphöjda tankar som i sin tur förser två vattenposter med vatten. Den här punktinsatsen gav snabbt resultat. Inte ett enda fall av kolera har rapporterats i området sen dess. Nu slipper barnen ständiga diarréer och orkar gå i skolan.

Det här tycker vi är riktigt goda nyheter. Vill du vara med och kämpa vid barnens sida? Bli Världsförälder!

Bara på ett år hinner vi göra massor. Bebisar vaccineras mot dödliga sjukdomar. Allt fler flickor får möjlighet att gå i skolan. Barnsoldater befrias. Familjer återförenas efter katastrofer. Den här veckan publicerar vi några exempel på vad vi lyckats åstadkomma under 2012 tack vare alla människor som bidrar med pengar och engagemang. Läs och bli glad!