Gå till innehållet

En vecka med goda nyheter – Barnvänligare förskola ger fler elever

För att få in fler barn i förskolan kämpar vi för att förändra skolmiljö och undervisning. Förskola nummer 11 i staden Bukhara i Uzbekistan är ett lysande exempel på hur UNICEFs koncept ”Child-friendly-schools” kan utveckla ett samhälle. Här finns nu så många bra aktiviteter att alla vill skicka sina barn till förskolan.

På förskola nummer 11 i Uzbekistan får barnen möjlighet att utvecklas både socialt och emotionellt och de blir mer engagerade och inspirerade att lära. Foto: © UNICEF/Giacomo Pirozzi

På förskola nummer 11 i Uzbekistan får barnen möjlighet att utvecklas både socialt och emotionellt och de blir mer engagerade och inspirerade att lära. Foto: © UNICEF/Giacomo Pirozzi

Bort med det gamla systemet där barn skulle sitta stilla som tända ljus och lyssna på läraren. Och in med modern mer barnvänlig pedagogik, lekfullt skolmaterial, glada färger, leksaker och roliga skolgårdar.

Föräldrarna på förskola nummer 11 i Bukhara har hjälpt till i förändringsarbetet och antalet barn i förskolan har ökat från 18 till över 100.

Det här tycker vi är riktigt goda nyheter. Vill du vara med och kämpa vid barnens sida? Bli Världsförälder!

Bara på ett år hinner vi göra massor. Bebisar vaccineras mot dödliga sjukdomar. Allt fler flickor får möjlighet att gå i skolan. Barnsoldater befrias. Familjer återförenas efter katastrofer. Den här veckan publicerar vi några exempel på vad vi lyckats åstadkomma under 2012 tack vare alla människor som bidrar med pengar och engagemang. Läs och bli glad!