Gå till innehållet

UNICEF får 23 miljoner kronor i utdelning från PostkodLotteriet

I går kväll samlades PostkodLotteriets alla förmånstagare för årets utdelning. Totalt fick 44 organisationer dela på över 1 miljard kronor och 23 miljoner kronor av dessa tilldelades UNICEF Sverige.

UNICEF Sveriges ambassadör Mark Levengood och generalsekreterare Véronique Lönnerblad var på plats vid utdelningen och tog emot det glädjande beskedet. Foto: Jonas Bilberg

UNICEF Sveriges generalsekreterare Véronique Lönnerblad var på plats vid utdelningen och tog emot det glädjande beskedet. Foto: Jonas Bilberg

I år är det åttonde året som Svenska PostkodLotteriet delar ut pengar till de organisationer som är med som förmånstagare i lotteriet.

–  Vi vill rikta ett stort tack till PostkodLotteriet som stöder oss i vår kamp att stärka barns rättigheter runt om i världen. Med tidigare bidrag har vi bland annat kunnat påverka företag och visa dem hur de kan främja barns rättigheter i sin verksamhet. Tack vare det nya anslaget kan vi göra ännu mer för att rädda barns liv och skapa goda utvecklingsmöjligheter, säger generalsekreterare Véronique Lönnerblad.

Hittills har UNICEF Sverige totalt fått drygt 105 miljoner kronor från PostkodLotteriet.

Här kan du läsa mer om UNICEF Sveriges samarbete med PostKodlotteriet