Gå till innehållet

Humorgalan slog rekord!

När kamerorna släcktes efter Humorgalan – för varenda unge hade 31 952 personer ringt in och anmält sig som nya Världsföräldrar!

final_4182_2

Det var en fantastisk stämning på Berns Salonger när vi sände Humorgalan för elfte året i rad. Och det finns flera skäl att fira, under kvällen värvades det flest Världsföräldrar i Humorgalans historia, hela 31 952 nya Världsföräldrar. Unicefambassadörerna Mark Levengood, Eva Röse och David Hellenius var våra galavärdar.

Det bjöds på sketcher med Björn Ulvaeus, Bengt Alsterlind, Björn Skifs, Carolina Gynning, Christer Fuglesang, Fredrik Skavlan, Harald Treutiger, Helen Sjöholm, Johannes Brost, Lasse Åberg, Lasse Kronér, Martin Melin, Peter Forsberg, Peter Magnusson, Robert Gustafsson, Siw Malmkvist, Torgny Mogren och många fler.

Och liveuppträdanden från Gyllene tider, Carola, Zara Larsson och Yohio.

Men det var också en kväll fylld av allvar. Tidigare i vår reste före detta alpina skidåkaren Anja Pärson till Sierra Leone och träffade Lamin och hans nyfödda bror vars båda föräldrar dött i aids.

Musikproducenten Anders Bagge reste till Vietnam och träffade barn som fötts med funktionshinder på grund av de kemiska stridsmedel som användes under Vietnamkriget.

David Hellenius reste till Georgien för att besöka barn som lever och arbetar på gatan i Tbilisi och Världsföräldern Arja Ormos reser till flyktinglägret Zaatari i Jordanien, där det finns 100 000 människor som har flytt undan inbördeskriget i Syrien. Hon träffar barn som har fått lämna allt bakom sig i hemlandet.

Ett stort tack säger vi till alla nya Världsföräldrar!