Gå till innehållet

Operation Dagsverke får hjälp av Expressen

I år stödjer Operation Dagsverke UNICEFs projekt som ger barn möjlighet att gå i skolan i Nepal. Engagerade i årets insamling är också vår partner Expressen som gör två nedslag med sin stora Expressenbuss för att stötta elever som gör insamlingsaktiviteter under Operation Dagsverke.

Elsa Flote ger ett bidrag till Backaskolans insamling till Operation Dagsverke.

Elsa Flote ger ett bidrag till Backaskolans insamling till Operation Dagsverke.

Igår var det Backaskolans 9:or i Malmö som ställde bussen på Gustav Adolfs Torg, spelade hög musik och samlade in pengar till UNICEF.

— Det känns självklart att ställa upp för barnen i Nepal, sa Elin Åkesson, en av eleverna som drivit Operation Dagsverke i Backaskolan, innan hon gav sig ut. När dagen var slut var bössorna fulla med pengar och humöret på topp.

Elever från Backaskolan framför Expressenbussen.

Elever från Backaskolan framför Expressenbussen.

Expressen skriver även om kampanjen i dagens tidning med intervjuer av både elever och givmilda folk på stan i Malmö samt en intervju med Asha och Hamesa från Nepal som besökte Sverige i mitten av april för att prata i skolor.

På fredag går turen till Örebro där talangfulla elever från Almby skola uppträder på Våghustorget.

Eleverna från Backaskolan hade gjort egna fina skyltar.

Eleverna från Backaskolan hade gjort egna fina skyltar.

Läs mer om Operation Dagsverke.