Gå till innehållet
Laddar…

”Spring för livet” gav över en halv miljon till barnen

270 000 kr till föräldralösa barn i Malawi blev slutresultatet när hundratals löpare i går sprang på Djurgården i Stockholm. Tillsammans med föregående års resultat har ”Spring för livet” nu samlat in över en halv miljon kronor.

IMG_4739

Regnet hade gett med sig och glipor av blå himmel visade sig när 396 taggade löpare gav sig ut i vårgrönskan för att springa runt Djurgårdsbrunnskanalen i Stockholm. Det var andra året i rad som Sveafastigheter, ett av företagen bakom UNICEFs projekt Företag för Malawi, arrangerade löpeventet Spring för livet. I loppet deltog personal, kunder och partners kopplade till en rad olika fastighetsbolag och de bidrog med sitt springande till UNICEFs arbete för barnen i Malawi.

IMG_4783

UNICEF-ambassadören Kajsa Bergqvist delade ut pris efter avslutat lopp och kunde också berätta om vilken nytta bidraget gör på plats i Malawi. Kajsa besökte för några år sedan de center för föräldralösa barn där pengarna från Spring för livet används och såg med egna ögon hur hjälpen bidrog till att föräldralösa barn fick en möjlighet att äta, leka och tas om hand av trygga vuxna.

— De pengar ni samlat in idag räcker väldigt långt i ett land som Malawi, sa Kajsa Bergqvist och passade samtidigt på att  tacka alla som ställt upp.

I Malawi bor en miljon föräldralösa barn. 100 000 av dessa lever utan någon vuxen och tvingas klara sig helt på egen hand. De insamlade pengarna går till ett projekt vars övergripande syfte är att ge barnen tillgång till hälsovård, utbildning samt skydd mot våld och övergrepp.

Ett stort tack till Sveafastigheter för initiativ och genomförande! Tack till Kajsa som ställde upp och till alla som sprang och därmed bidrog till barnen i Malawi.