Gå till innehållet
Laddar…

Tack alla härliga elever för era bidrag till barnen i Nepal

Vilken vecka! Förra veckan var tiotusentals elever ute på gator och torg och samlade in pengar till Operation Dagsverke. Det är fortfarande skolor som har sina dagsverken kvar att genomföra och vi hoppas att ni också får en riktigt lyckad dag tillsammans för barnen.

Elever från musikklasserna på Nybodaskolan i Tyresö skramlar bössa på Medborgarplatsen i Stockholm.

Elever från musikklasserna på Nybodaskolan i Tyresö sjöng och spelade på Medborgarplatsen i Stockholm. Foto: © Melker Dahlstrand/UNICEF

Elever från musikklasserna på Nybodaskolan i Tyresö åkte in till stan och sjöng. Skönsången gav bra resultat. Foto: © Melker Dahlstrand/UNICEF

Elever från musikklasserna på Nybodaskolan i Tyresö sjöng och spelade på Medborgarplatsen i Stockholm. Foto: © Melker Dahlstrand/UNICEF

Josefin Carlsson Joline Olsson, Lilly Candy, Josefin Marell och Alva Fredriksson från Almby skola i Örebro framförde sin egenkomponerade sång. Foto: © Richard Ström/Expressen

Backaskolan i Malmö tog fram egna skyltar, spelade hög musik och gjorde sitt Operation Dagsverke på Gustav Adolfs Torg bland alla Eurovisionfantasterna.

Backaskolan i Malmö hade även gjort egna kreativa skyltar.

Backaskolan i Malmö skramlade bössa på Gustav Adolfs Torg.

I Stockholm hade Södra Latin en hel vecka avsatt för olika OD-aktiviteter varav en stor loppmarknad på Medborgarplatsen var mycket populär. Foto: © Melker Dahlstrand/UNICEF

I Stockholm hade Södra Latin en hel vecka avsatt för olika OD-aktiviteter. På deras loppis såldes även kladdkakor som var egenhändigt OD-dekorerade. Foto: © Melker Dahlstrand/UNICEF på Medborgarplatsen.

I Stockholm hade Södra Latin en hel vecka avsatt för olika OD-aktiviteter varav en stor loppmarknad på Medborgarplatsen som var mycket populär. Foto: © Melker Dahlstrand/UNICEF på Medborgarplatsen.

I Stockholm hade Södra Latin en hel vecka avsatt för olika OD-aktiviteter varav loppisen bland annat gav gamla leksaker nya hem. Foto: © Melker Dahlstrand/UNICEF

Kreativiteten var det ingen brist på. I Härnösand intervjuades Härnösands gymnasiums elever som sökte dagsverken i radion, i Delsbo begav sig bland annat Edes skolas elever ut på gatorna och spelade och jobbade på den lokala mataffären. I Malmö fick Backaskolan besök av Expressens stora buss och de tog sig in till centrala Malmö med bössor och skyltar i högsta hugg. I Stockholm hade Södra Latin en hel vecka avsatt för olika OD-aktiviteter varav en stor loppmarknad på Medborgarplatsen var mycket populär. Nyboda skolas musikelever gav sig även dem in till Medborgarplatsen för att glädja de förbipasserande med sin skönsång samtidigt som de samlade in pengar.

Ingeborg Ekblom från UNICEF Sveriges kontor besökte Almby skola i Örebro och här är hennes bild av en fartfylld dag tillsammans med eleverna:

Ballader, hit-låtar och rockmusik strömmade ut över Våghustorget i Örebro när talangfulla högstadieelever från Almby skola uppträdde till förmån för barnen i Nepal.

Musikglädjen gick inte att ta miste på. En grupp tjejer jammade tillsammans medan förstärkarna installerades. Resultatet blev en specialskriven sång om dagens aktivitet för Operation dagsverke med en uppmaning om att ge.

Fritz Candemo, 16 var en av de drivande bakom aktiviteten och han var nöjd med dagen

— Det har varit en bra dag, jätteroligt att spela. Det var väldigt varmt mitt på dagen, men alla tyckte att det var kul, berättade han för Expressens reporter.

Läraren Katrin Ragnarsson som undervisar i SO och svenska berättade att eleverna förberett sig genom att arbeta med materialet från UNICEF.

— Det känns meningsfullt att vara med, sa hon. Det märktes att eleverna tagit till sig av kunskapen. Deras argument för att få publiken att öppna plånboken var både kloka och genomtänkta.

Och när tre timmars musicerande och bösskramlande var över tog lärarna de välfyllda bössorna till skolan för att summera vad utomhuskonserten gett.